На осмој клупској изложби пет мајстора фотографије

У Арт галерији Центра за културу и уметност синоћ је отворена осма клупска изложба фотографија Фото клуба Алексинац. Овогодишњу поставку сачињује 115  фотографија на слободну тему, а међу 29 излагача и ове године нашли су се и наши сарадници Марко Радић и Стефан Живковић.

Ове године је постављен највећи број фотографија, а разлог је тај што осим аутора из Алексинца на изложби су учешће узели и гости.

− То су људи који су долазили у време фестивала фотографије и претходне  две године када је била изкожба „На трагу светлости”. Они су фотографисали Алексинац, околину, Липовац, замолио сам их да пошаљу те фотографије, они су се одазвали и зато имамо овако квалитетну изложбу − рекао је Хаџи Миодраг Миладиновић, председник Фото клуба.

За разлику од минулих изложби, на овој изложби је своје радове изложило пет мајстора фотографије међу којима је и Маја Стошић из Параћина, једина жена које је добила звање мајстор фотографије.

Овог пута је изложба била ревијалног карактера, свако је изложио четири фотографије по свом сопственом избору и није била одређена тема. Међутим, приликом отварања ове изложбе најављене су две нове које ће бити жириране.

− Септембра ћемо да имамо изложбу фотографија, тема би била Човек и рад, то јесте веома широка тема, све оно што може да буде неки рад, да ли неко ради у књиговодству, да ли је неко музичар, да ли неко ради у фабрици. Потпуно једна веома широка тема, можда чак и неки музичар на улици, продавац, све је то нека врста рада. Учествоваће аутори из целе Србије и Републике Српске − најавио је Хаџи Миладиновић.

За ову изложбу свако може да пошаље фотографију и из клуба позваће неког из уметничког савета Фото саваза Србије да буде селектор те изложбе. Друга значајна изложба која ће бити у Алексинце је излоба омладинске фотографије. Ту су две категорије, аутори до 16 година и од 16 до 21 године, а радове шаљу деца из целе Србије. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − thirteen =