На локалним изборима још четири листе?

Активности појединих политичких партија у последњих неколико дана указују да ће предстојећи локални избори у Oпштини Алексинац бити са већим бројем изборних листa. Тренутно четири политичке опције прикупљају потписе подршке за своје одборничке листе док једна то чини за републичке парламентарне изборе.

Овера потписа, осим код нотара, обавља се и у неколико месних канцеларија на подручју општине, као и у великој сали зграде где је смештен одређен број општинских одбора странака и других друштвених организација. Овим потезом избегнуто је превелико чекање у згради Општине и прихваћени су захтеви политичких актера који су претходних дана имали примедбе на отежане услове у прикупљању потписа.

− Како би се смањиле гужве у просторијама Општинске управе, Општинска изборна комисија је по Закону о локалним изборима донела мишљење да радник Општинске управе изађе на терен и како би се омогућило скупљање потписа без великог окупљања на једном месту. Радник Општинске управе ће бити у тим просторијама од данас до суботе од 9 до 18 часова – каже Ташана Јевтић, председница Изборне комисије.

У току је прикупљање потписа за одборничке листе: „Иван Димић – За бољу општину”, „Странка Руса Србије”, „Народни покрет” и „Уједињена сељачка странка – Милија Милетић”. Такође, прикупљају се потписи за посланичку листу „Доста је Било – Саша Радуловић”.

До сада су за избор одборника у Скупштини општине Алексинац потврђене две листе. Под редним бројем један наћи ће се коалициона изборна листа напредњака („Александар Вучић – За нашу децу”), а под два коалиција коју предводе алексиначки социјалисти („Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма”).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − four =