На Културном лету: Наредног викенда две представе и концерт

Минулог петка у оквиру овогодишњег алексиначког „Културног лета” одиграна је представа за децу „Чистоћа је пола здравља” позоришта „Шарени сунцокрети” из Београда. Ова невербална представа уз занимљиве сценске покрете, пантомиму и сонгове наглашава тему важности очувања екологије. У суботу одиграна је представа „Кабаре треће стање” Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца са добро познатом глумачком екипом коју предводе Бојан Цветковић Дикси и Срђан Стојадиновић Леби.

У Великој сали Дома културе синоћ је одржано занимљиво фолклорно вече на коме су наступили гости из Македонског Брода, КУД „7. септември” и домаћини ГКУД „Алексинац”. Занимљиве кореографије и звуци народне музике провели су присутну публику кроз различите делове наше земље и земље гостију.

Овог петка у оквиру програма Културног лета овдашњој публици представиће се позориште „Пан театар” из Београда монодрамом „Она”. Текст, режију и глуму потписује Тијана Јанковић.

Извор фотографије: Пан театар

Монодрама „Она” је ауторски пројекат Тијане Јанковић, у коме „ОНА” преиспитује себе – где је и како дошла, а шта је желела и чему се надала. Гледаоци прате њен пут од кафића у коме ради да би преживела, испреплетен кастинзима на које иде да би се остварила као глумица. Између свега тога на гробу своје мајке прича са њом, тј. собом, тражећи од ње снагу и подршку, не схватајући да она сама себи може и мора бити највећа подршка. „ОНА” се бори, моли, труди се, одустаје и „устаје” не би ли пронашла себе и свој мир и срећу.

Сутрадан, у суботу, најмлађи посетиоци ове манифестације ће бити у прилици да погледају представу за децу „Царево ново одело” које ће такође извести позориште „Пан театар” из Београда.

Извор фотографије: Пан театар

Духовита адаптација бајке „Царево ново одело”, говори о једном сујетном краљу, његовим лицемерним поданицима и једном користољубивом кројачу. Представа је прожета шаљивим репликама, геговима и сонговима, са јасном поруком да одело не чини човека. Улоге тумаче: Тијана Јанковић, Софија Јеремић и Иван Пантовић (који такође потписују и текст и режију овог комада).

У недељу, 6. августа, програм Културног лета се на једно вече сели на Алексиначки Рудник где ће од 19 сати бити одржан Концерт поводом Дана рудара на коме ће наступити наш познати народни певач Раде Јоровић. Традиционални концерт биће одржан на спортском терену Основне школе „Јован Јовановић Змај” у овом насељу, а у случају кише и лоших временских услова, концерт ће бити одржан у Дому рудара.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова на платоу испред библиотеке и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =