На Косову и Метохији: Сусрет колега и пријатеља

Чланови Клуба новинара Алексинца који ради под окриљем Удружења новинара Србије (УНС), током протекла два дана боравили су на Косову и Метохији и том приликом посетили колеге у овој покрајини, а уједно прикупљали материјал за будуће емисије и написе.

Овом приликом, један од најуспешнијих дечјих песника на дијалекту, новинар и сарадних неколико алексиначких медија Власта Ценић и уредник Радиo Алексинцa Нинослав Миљковић посетили су Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) где су им домаћини били председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић и секретар ДНКиМ-а Јелена Марковић.

Власта Ценић и Нинослав Миљковић са Живојином Ракочевићем (фото: Јелена Марковић)

Како је објављено на званичном сајту УНС-а, након Грачанице алексиначки новинари посетили су Велику Хочу, а у Призрену се дружили са призренским богословцима.

− Срели смо се са дивним људима са којима сарађујемо, дружимо се. Опет смо овде, на Косову и Метохији, снимали прилоге за наше радио емисије и новине. Осећамо се као домаћини, стари знанци који желе да размене информације и искуства. Изузетно је било и овог пута − рекао је Ценић.

У посети основној школи у Великој Хочи

Новинар и уредник Радио Алексинца, Нинослав Миљковић, са Косова и Метохије у своју редакцију вратио се са позитивним осећањима, али и са новим причама – оним животним, које ће бити објављене у алеклсиначким медијима.

Иначе, ово није прва, а ни последња посета алексиначких новинара Косову и Метохији, јер три до четири пута годишње алексинчани одлазе пут КиМ-а где, како кажу, црпе инспирацију за многе новинарске приче и дају пуну подршку колегама који тамо раде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 20 =