Trnjane

На јутрошњој седници: Савет о иницијативама за безбеднији саобраћај

На седници Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржаној јутрос, разматрано је више захтева грађана и установа за регулисање саобраћаја у њиховим насељима.

Што се тиче захтева ОШ „Десанка Максимовићˮ у Катуну, речено је да су обезбеђена средства и да ће у овој години, поред ове установе, бити урађена такозвана зона школе, односно неопходна инфраструктура за безбедно одвијање саобраћаја.

Месна заједница Добрујевац поднела је захтев за уређење саобраћаја поред тамошње школе. Радна група Савета изаћи ће на лице места и након тога ово тело ће одлучити да ли ће се радити пројекат за зону школе или ће се на други начин успорити саобраћај у овом делу села.

Savet

Пред члановима Савета нашао се и извештај Полицијске станице у Алексинцу, у коме се указује на проблеме саобраћаја у Алексиначком Бујмиру након разговора са тамошњим грађанима. Препорука је да се у делу насеља успори саобраћај „лежећим полицајцемˮ. Овај проблем, како је речено, биће решен у току године јер је планирано уређење зоне школе. Средства су обезбеђена, а добијена је и сагласност надлежних републичких органа.

Захтев Месне заједнице Алексиначки Рудник да се уреди и регулише простор око тамошњег вртића биће решен након изласка Радне групе Савета. Што се тиче захтева групе грађана Трњана за постављање саобраћајног огледала на раскрsници општинског пута Трњане – Јаковље и Улице 22. децембар он је добио позитивну оцену Радне групе Савета, али ће се са извршењем радова сачекати након реконструкције пута према Доњој Пешчаници која почиње овог пролећа.

 

На насловној раскрсница општинског пута Трњане Јаковље и Улице 22. децембар

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =