Младима и ове године на поклон сеоска домаћинства

Министарство за бригу о селу је и ове године расписало Јавни конкурс за реализацију Пpoграма доделе бесповратних средстава за куповину ceocке куће са окућницом на територији Републике Сpбије за 2022. годину.

Рок за подношење пријаве тече од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Иначе, прошле године је потписано осам уговора о куповини куће на територији општине Алексинац, а до истека прошлогодишњег конкурса укупно су предата 32 захтева.

Програм доделe бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије и образац пријаве се могу преузети у згради Општинске управе у канцеларији број 30, контакт особа Душан Јовановић, контакт телефон: 060-218-22-74, 018-809-028, радним данима од 07.00 до 15.00 часова или путем сајта Министарства за бригу о селу https://mbs.gov.rs/konkursi.php.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 18 =