На евиденцији смањен број незапослених лица

Према саопштењу о кретању броја незапослених лица на евиденцији рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у децембру 2022. године, регистровано је 4.785 лица, од тога више од половине чине жене. Када се посматра статистика, незапосленост је на територији општине Алексинац у протеклих годину дана, смањена за скоро 10 процената, односно за 496 лицa.

Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци (дуготрајна незапосленост), на посао чека 3.109 лицa, а од тога највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености имају лица која на посао чекају до 1 године, њих 1.676.

Регистрована лица по броју незапослености, посматрана према броју старости, највише је оних од 55 до 59 година, укупно 628.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, подаци су мало оптимистичнији пошто је, у односу на прошли месец претходне године, незапосленост смањена. Са првим степеном стручне спреме на посао чека њих 1.697, док са завршеном средњом школом је на евиденцији 1.230 лица. На посао чека и 165 особа са завршеним основним четворогодишњим академским студијама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − two =