На данашњем Већу – о систематизацији, пословању ЈКП-а и расподели пара

Због нове организације Општинске управе која је усвојена на протеклим заседањима, данашње заседање Општинског већа почело је усвајањем измене правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинскиој управи. Иако су формирана два нова одељења, нових запошљавања и локалној самоуправи неће бити, већ ће доћи до измена унутар ње. Оно што је занимљиво јесте да ће убудуће уместо три комунална инспектора, тај посао обављати пет радника Општинске управе. Након ове тачке говорило се о организацији цивилне заштите на територији општине. По новој одлуци у сваком насељеном месту на сваких 350 становника биће по један повереник и један заменик повереника.

Општинска влада на данашњем заседању дала је сагласност о промени назива једне улице у Глоговици и две у Стублини, наравно након добијене сагласности ресорног министарства. Улицама ће бити промењи називи начон што се о томе изјасне и одборници на наредном заседању Скупштине општине.

У наставку заседања пред општинском владом нашли су се квартални финансијски извештаји Јавно комуналних предузећа, а и финансијски извештај Комуналног предузећа за прошлу годину. ЈКП “Комуналне услуге” прошлу годину је завршило са губитком од око 17 милиона динара, а и у овој години је ситуација слична, јер је у оба квартала имало вишемилиомнски губитак. Зато је наложено управи да до следећег заседања Већа достави предлог мера за санацију поремећаја у пословању. Када је реч о остала два предузећа, Водовод је приказао добит у протеклом кварталу у висини од око 200 хиљада динара, а Предузеће за путеве од око милион и 450 хиљада динара.

Након данашњег заседања корисницима новчане социјалне помоћи биће субвенционисано до 20 кубика воде по домаћинству, осим код јавних чесми на Ромском гробљу у Алексинцу и у Ромском насељу у прћиловици. Тамо ће се признавати очитана потрошња.

Пред већницима се на данашњем заседању нашао и нацрт конкурса за доделу средстава из буџета удружењима за реализацију програма у области цивилне заштите у износу од 2 и по милиона динара. Овим конкурсом је решено финансирање стрелаца противградне одбране, јер су они оформили удружење и моћи ће да конкуришу по овом позиву.

На данашњем заседању Већа прихваћена је измена решења о додели средстава спортским колективима, односно, средства клубова који се не такмиче или су прешла у нижи ранг такмичења биће преусмерена другим спортским организацијама. По овом решењу биће прерасподељена средства која су остала приликом прве расподеле и то 240 хиљада динара, а милион и 390 хиљада је одузето клубовима који су прешли у ниши ранг.

Наравно, ни ово заседање није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједе паса луталица. Овог пута три тачке су биле посвећене овом проблему, а како се веће позитивно изјаснило, из општинског буџета биће исплаћено око 100000 динара за ову намену.

Фотографије: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =