Музичко путовање Еyot наставља у Алексинцу

Велика сала Дома културе у Алексинцу сутра ће угостити нишку музичку групу Ејот (Eyot). Група је основана 2008, а ове године прослављају 15 година постојања и рада на глобалној сцени, а то ће крунисати албумом под називом „Quindecennial” који излази 23. фебруара наредне године. Своје музичко путовање започели су у Софији (Бугарска) и Маростики (Италија), а потом и по Србији у Ужицу, Крагујевцу, Пожаревцу.

Након првог великог концерта на Нишвил џез фестивалу 2009. године заокупљују пажњу музичке критике и публике широм света. Њихова музика представља свежи звук који спаја културу џеза, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора. Састав Ејот је један од три победника фестивала Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. године. Такође је био и победник фестивала МИДЕМ 2012. године у француском граду Кану. До 2015. године наступали су у више од 20 држава и важе за најважнији српски џез састав новије генерације. Носилац је награде ГОДУМ за најбољу српску џез групу 2022. године.

Бенд чине Дејан Илијић (клавир), Слађан Миленовић (гитара), Милош Војводић (бубањ) и Марко Стојиљковић (бас гитара).

Концерт је заказан за суботу, 16. децембар, од 20 часова, а цена улазнице износи 200 динара. Организатор је Центар за културу и уметност, под покровитељством Министарства културе Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 2 =