Модерна бајка о великој авантури

Да је најмлађа публика најискренији критичар и да својом реакцијом увек покаже да ли је нека представа успела, могло се видети синоћ у великој сали Дома културе током друге вечери овогодишњег ЗИПО фест-а.

Након одгледане представе „Тртица рајске птице” Народног позоришта из Ужица, преко 300 малишана који су гледали представу, глумце су наградили громогласним аплаузом и овацијама. Оваква реакција публике није била само на крају представе, и током наступа ансамбла овог позоришта који су чинили Горан Шмакић, Бојана Зечевић, Немања Јовановић и Игор Боројевић публика је активно учествовала у представи и узела учешће у свим сонговима током ње.

Занимљива представа током које су се малишани први пут сусрели са позориштем сенки, према свему судећи оставила је велики утисак на њих, па је тако модерна бајка о великој авантури разиграла њихову машту.

Вечерас, треће вечери фестивала на репертоару је представа „Пинокио” коју ће извести глумци Народног позоришта Лесковац. За ову представу по мотивима романа Карла Колодија текст је приредио Спасоје Ж. Миловановић који такође потписује и режију. Са овом причом малишани су се сигурно већ сусрели, али вечерас је права прилика да се види како су Пинокија доживели глумци из Лесковца.

Представа је намењена за малишане старије од пет година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =