Младима и ове године на поклон сеоска домаћинства

Министарство за бригу о селу је и ове године расписало Јавни конкурс за реализацију Пpoграма доделе бесповратних средстава за куповину ceocке куће са окућницом на територији Републике Сpбије за 2024. годину.

Рок за подношење пријаве тече од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2024. године.

Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Подносилац пријаве самостално проналази кућу са окућницом и обраћа се локалној самоуправи на чијој територији се кућа налази, у сарадњи са којом завршава неопходну процедуру. И овога пута максимална сума која ће се одобравати по пријави је 1,2 милиона динара. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања. Иначе, до сада је потписано 36 уговора о куповини куће на територији општине Алексинац.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Гугл претрага).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 2 =