Љупчетов „Основац” најбољи школски лист

Јубиларни 50. број школског листа „Основац” алексиначке Основне школе „Љупче Николић” освојио је прву награду на Конкурсу за основношколске и средњошколске листове, који расписује Друштво за српски језик и књижевност Србије.

Према оцени комисије Друштва за српски језик, коју чине најзначајнија имена из области језика и књижевности, награда је потврда да је часопис садржајем и квалитетом само део образовно-васпитних задатака школе и постигнућа и интересовања ученика.

Годинама уназад овај школски лист освајао је републичке награде, што друге, што треће, да би ове године понео и титулу најбољег у Србији. Ова награда је седма по реду и  резултат је дугогодишњег рада ученика чланова новинарске секције и уредника, наставника српског језика и информатике. Награђени 50. број „Основца” као уредник потписује наставница српског језика Лидија Станковић, и технички уредник, наставник информатике Слободан Дамјановић.

                    

“Најуспешнији такмичари” један од одељака у часопису “Основац”

Иначе, први број школског листа „Основац” издат је 1969. године и од тада је непрекидно усавршаван захваљујући преданости новинарске секције. Пред сваку следећу редакцију постављани су виши стандарди. Континуирано се негује лепота писане речи, промовише брига о језику, култури, историји завичаја. Поред редовних рубрика у којима се баве успесима ђака, сарадњом са другим школама и установама, креативним и занимљивим активностима у школи и ван ње, чланови секције извештили су се у писању репортажа, путописа, припреми и вођењу интервјуа. Квалитет садржаја, из године у годину, прати и све бољи дизајн и савременија техничка уређеност „Основца”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 20 =