Млади Алексинчани посетили НАВАК

У  Националној возачкој академији НАВАК у Београду, 13 младих возача из Алексинца је данас присуствовало показној обуци. Они су имали прилике да на тамошњем полигону возе у различитим условима и да уз менторство стручњака усвоје нова знања и вештине.

Акцију је организовао Савет за безбедност на путевима општине Алексинац. Милош Милошевић је члан овог општинског тела,  након изласка са полигона Националне возачке академије оценио је посету као успешну.

− Циљ самог тренинга је био обука и едукација младих возача када се нађу у неким екстреемним случајевима. Сматрам да је овај тренинг доста едукативан за наше младе возаче и да су доста научили о начинину и  стилу вожње, односно како треба да возе  у одређеним ситуацијама, како да одреагују у одређеним ситуацијама. То је битно јер  испред њих тек следи неко искуство. Надамо се да ћемо поновити ову акцију, наравно, уколико буде заинтересованих за следећу годину − каже Милошевић.

Да је посета Националној возачкој академији била корисна, слаже се и један од полазника Марко Миловановић.

− За почетак моја очекивања су била мања. Нисам знао шта ме чека али се заправо испоставило да је ово једно веома лепо искуство. Веома пријатна атмосфера. Јако су фини људи. Објаснили су све што треба знати за почетак. Дефинитивно сам одавде изашао као бољи возач и безбеднији. Неке ствари сам већ  примењивао, али нешто што сам овде научио тек ћу користити − каже овај млади Алексинчанин.

 

Међу онима који су данас били на полигону у Београду је и наш колега Стефан Живковић, који за понедељак припрема опширнији текст о овој акцији, коју је организовао Општински Савет за безбедност саобраћаја, као помоћ младим возачима и њиховом успешнијем учешћу на нашим путевима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =