Jelenac

Министар посетио домове, подаци о зараженима касне

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у оквиру обиласка места која су, како се наводи, до скоро била жаришта корона вируса посетио је и Геронтолошки центар „Јеленац” у Алексинцу и Дом за смештај одраслих лица у Кулини. Како стоји на званичном сајту овог министарства, он је у овим установама разговарао са запосленима и том приликом им доставио трајна заштитна одела.

‒ У наредним данима ће поред редовног снабдевања заштитном опремом, управо ради веће безбедности, сваки запослени у установама за смештај добити једно трајно заштитно одело. Мере које је Влада Србије донела морају сви да поштују и примењују, јер оне су прописане за добро нашег народа ‒ поручио је Ђорђевић. 

Колики удео у укупном броју заражених на територији општине имају корисници и запослени у установама социјалне заштите нема званичних информација. На сајту Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања и даље се у склопу саопштења констатује да оболелих има у Дому за смештај одраслих лица Кулина и радним јединицама Геронтолошког центра „Јеленац” у Тешици и Алексинцу, без навођења броја заражених.

Kulina
Министар Зоран Ђорђевић у посети Кулини, фото: Министарство

На наше питање прес служби Владе о броју заражених у овим установама прослеђен нам је одговор Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у коме се потврђује да се Дом Кулина и даље налази у карантину, али су нас упутили да се за све што је у вези са тестирањем и бројем оболелих  обратимо Кризном штабу и Министарству здравља.

Последњи подаци за Дом у Кулини објављени су још пре десетак дана и тада је у овој установи било 64 заражених, односно 50 корисника и 14 запослених. Што се Геронтолошког центра тиче, податке је пре неколико дана изнела начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, рекавши да је вирус потврђен код 32 корисника.


На насловној фотографији: Посета министра Ђорђевића Геронотлошком центру “Јеленац” у Алексинцу, фото: Министарство

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =