Mina sa Srbijom na Svetskom prvenstvu

Košarkašice Srbije ostvarile su maksimalni učinak na kvalifikacionim mečevima grupe A u Beogradu. Nakon Južne Koreje i Australije, naša selekcija savladala je i Brazil 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13). Aleksinčanka Mina Đorđević nastupila u svim utakmicama.

Iako su dan ranije, pobedom na Australijom, overile plasman na Svetski kup, srpske košarkašice nisu kalkulisale u poslednjoj utakmici. Nakon Južne Koreje i Australije, Srbija je pobedila i Brazilke i na najbolji način okončala kvalifikacije za prvenstvo koje će se ovog septembra igrati upravo u Australiji.

Marina Maljković ukazala je poverenje i Mini Đorđević, koja se ustalila u sastavu prvog tima reprezentacije. Aleksinčanka je upisala minute u sva tri meča odigrana u Beogradu. U pobedi nad Australijom, Mina je na terenu provela 14 minuta i za to vreme upisala 2 poena i 2 skoka.

Za najkorisniju  košarkašicu na turniru, proglašena je Ivon Anderson. Srpska reprezentativka pružila je odlične partije na turniru, što je potvrdila sa 25 poena protiv Australijanki.

Svetsko prvenstvo u košarci održaće se u Sidneju od 22. septembra do 1. oktobra ove godine.

 

Foto: Nebojša Paraušić

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × 2 =