Мина и Никола без премца

У великој сали Центра за културу и уметност одржана је традиционална свечаност на којој су за постигнуте резултате у минулој години додељене награде и признања најбољим спортистима, спортским радницима и клубовима. После интонирања химне и поздравне речи председника Спортског савеза општине Немање Петровића, лауреатима су уручена признања.

Алексинчанка Мина Ђорђевић, кошаркашица турског Емлека и чланица наше државне репрезентације, која заједно са осталим изабраницама селекторке Марине Маљковић, у далеком Бразилу управо бије битку за пласман на Олимпијске игре у Паризу, је најбоља сениорка. Признање је примила њена мајка Јулијана.

У конкуренцији сениора без премца је био Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, који је лане добио престижну Мајске награду Спортског савеза Србије као најбољи спортиста у неолимпијским спортовима. Поред осталог, на Светском првенству у џиу-џици у Монголији и на Гранд при турниру на Тајланду окитио се златом, а на Гранд при турниру у Паризу освојио је сребрно одличје. Сјајне резултате постигао је у још два борилачка спорта – у самбоу и рвању.

Титула најбољег мушког спортског колектива додељена је Фудбалском клубу Морава из Житковца. Лане су Житковчани у Зони Центар освојио друго место и тако забележили највећи успех у историји клуба који постоји 94 године.

У женској конкуренцији најбољи колектив је Женски рукометни клуб Алексинац. Након много узбуђења и сјајних победа у полуфиналу и финалу баража, клуб се пласирао у виши ранг – Супер Б лигу, што представља један од највећих резултата у овом спорту у нашој средини.

Признање за постигнућа на међународној сцени отишло је у руке Филипа Трајковића (НиФ). Између осталог, на Светском џиу-џицу првенству у Монголији освојио је треће место и бронзану медаљу, на Светским играма у Саудијској Арабији изборио је четврту позицију, а на Балканском првенству освојио је најсјајније одличје. Одличне резултате постигао је и у рвању и самбоу.

Признање за животно дело припало је Мирославу Маркишићу Мишку, професору физичког васпитања у пензији. За најбољег тренера проглашен је Никола Стојановић (Кошаркашки клуб Напредак), Александар Стојковић (РК Алексинац) је најбољи у категорији спортиста са инвалидитетом, Дејан Павловић (ЖРК Алексинац) је понео титулу најбољег спортског радника, док је новинар Срђан Илић добио признање за допринос и развој спорта у општини.

За постигнуте резултате у спорту у протеклој години награђени су: Клуб малог фудбала Брђанка, Спортско удружење Риболовац, Планинарско-скијашки клуб Брђанка и Фудбалски клуб „Рудар 2016” са Алексиначког Рудника.

Посебно признање Спортског савеза општине добила је Наташа Станковић, председница Удружења српских пријатеља спорта из Житковца.

У категорији најбољих јуниора до 18 година лауреати су Анастасија Војиновић, чланица Шаховског клуба Лав, и Илија Мијаиловић, кошаркаш Напретка, а када је реч о младим спортистима до 12 година епитет најбољих понели су Хана Ранђеловић (Карате клуб Шуматовац) и Петар Стоилковић (Џудо клуб Алексинац).

За перспективне спортисте проглашени су: Јована Стојановић (Гимнастички клуб „Ниш 75”), Огњен Михајловић, Сара Цветковић (ОК Пин), Лав Петровић (Џудо клуб Алексинац), Александар Ристић, Давид Милојевић, Данијела Јоић, Алекса Спасић (Џудо и џиу-џицу клуб НиФ), Лука Ђорђевић, Ђорђе Андрејевић (ФК „Рудар 2016”, Ал. Рудник) и Виктор Филиповић и Новак Живковић (Шаховски клуб Лав).

Својим наступом свечаност су улепшали чланови Алексиначког мешовитог хора Шуматовац, предвођени диригентом Димитријем Голубовићем.

Манифестацију у част најбољих спортиста, спортских радника и спортских колектива, 26. пут заредом организовао је Спортски савез општине.


УСПЕХ

− На адресу Спортског савеза стигло је пуно предлога, што је знак да су наши клубови и спортисти у претходној години имали доста успеха, и ја им желим да и у овој години постигну још боље резултате. Њихови успеси, било то на регионалном или међународном нивоу, су и успеси нашег Савеза. − казао је Немања Петровић, председник Спортског савеза општине.


ГОСТИ

Свечаности су присуствовали бројни гости, међу којима су били заменица председника општине Маријана Радивојевић, начелник Општинске управе Дејан Милошевић, кординатор Канцеларије за младе Александар Миленковић, као и представници Спортског савеза општине Ражањ.


ЗАХВАЛНОСТ

У име награђених обратила се Наташа Станковић, председница Удружења српских пријатеља спорта из Житковца:

− Захваљујем Спортском савезу што је препознао наш труд и рад. За мене је велика част бити овде. Свим спортистима, поготово најмлађим, желим да и у овој години постижу сјајне резултате. − рекла је Наташа Станковић.


Фотографије: Стефан Живковић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − eighteen =