Михољски сусрети 10 села

Након успешно спроведене прошлогодишње, становнике наше општине и ове године очекује манифестација под називом „Михољски сусрети села”.

У Палати Србија пре неколико дана потписани су уговори за доделу бесповратних средстава са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су средства добиле по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“. Међу тим општинама је и наша, па је овом приликом председник општине Далибор Радичевић потписао је са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем Уговор вредан 490.500 динара, којим министарство даје додатну подршку манифестацији „Михољски сусрети села“, а општина Алексинац је већ обезбедила 497.000 динара за организовање ове манифестације.

По програму, ове године манифестација ће бити одржана септембра месеца, а учествоваће мештани Глоговице, Кормана, Моравца, Трњана, Бобовишта, Мозгова, Тешице, Великог Дреновца, Житковца и Дражевца. Завршна манифестација планирана је да се одржи у Алексинцу.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, а циљ ове манифестације је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Насловна фотографија: Михољски сусрети села 2021. године (Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − sixteen =