„Михољски сусрети села” у Витошевцу

Манифестација „Михољски сусрети села” ове године биће први пут одржана на територији општине Ражањ.

Након што је ова Локална самоуправа прошла на конкурсу за доделу бесповратних средстава за организовање поменуте манифестације при Министарству за бригу о селу, ушла је у друштво 86 јединица локалних самопурава где се одржавају ови сусрети села.

Како је најављено, манифестација ће бити одржана у четвртак, 27. октобра у Витошевцу, јер мештани овог села теже очувању културе, традиције, народне музике, игре, песме што су и доказали, јер су ове године јубиларни, десети пут организовали „Смотру народног стваралаштва”.

− Циљ манифестације је окупити представнике села општине Ражањ, представити села, њихову традицију, народне обичаје, културу, игру, песму, гастрономију… Популаризовати живот на селу и локално културно наслеђе, јер је културно наслеђе највећe богатство једног народа. Стога је манифестација детаљно осмишљена јер спаја верске, сеоске обичаје, културно-спортске активности, повезује локалне произвођаче, удружења, буди спортски дух такмичења и подстиче заједничко деловање за боље услове живота на селу и у самој општини − истакла је Јелица Миленковић в.д. директор Туристичке организације Општине Ражањ

Када је реч о програму манифестације„Михољски сусрети села”, он почиње Светом литургијом у цркви Свете Петке од 9 сати, а затим се наставља турниром у малом фудбалу од 11 сати на школском терену Основне школе „Вук Караџић”. Од 13 сати биће одржан турнир у шаху у просторијама школе, као и такмичарска изложба рукотворина, традиционалних јела, старих заната, промоција локалних произвођача и удружења на платоу испред Дома културе Витошевац. Од 18 сати креће културно-уметнички програм у оквиру кога ће бити одржан квиз знања у области пољопривреде.

На самом крају манифестације биће проглашење победника у свим категоријама такмичења, свечано додељивање пехара, медаља и захвалница за учешће и допринос на манифестацији.

Организатори позивају све заинтересоване да дођу и пријатан јесењи дан проведу уживајући у богатом културно-забавном и спортском програму манифестације.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 7 =