„Михољски сусрети села” у Смиловцу

Манифестација „Михољски сусрети села” ове године биће по други пут одржана на територији општине Ражањ.

Након што је ова Локална самоуправа прошла на конкурсу за доделу бесповратних средстава за организовање поменуте манифестације при Министарству за бригу о селу, ушла је у друштво осталих јединица локалних самопурава где се одржавају ови сусрети села.

Како је најављено, манифестација ће бити одржана у петак, 29. септембра у Смиловцу, а циљ ове манифестације је да окупи представнике села општине Ражањ, представи села, њихову традицију, народне обичаје, културу, игру, песму, гастрономију. Стога је манифестација детаљно осмишљена јер спаја верске, сеоске обичаје, културно-спортске активности, повезује локалне произвођаче, удружења, буди спортски дух такмичења и подстиче заједничко деловање за боље услове живота на селу и у самој општини.

Када је реч о програму манифестације „Михољски сусрети села”, свечано отварање је од 10 сати, а затим се наставља турниром у малом фудбалу, одбојци, навлачењу конопца и дечијим играма на школском терену. Од 10.30 биће одржано појединачно првенство у шаху општине Ражањ у просторијама Основне школе „Вук Караџић” Смиловац.

Од 13 сати биће одржана такмичарска изложба рукотворина, традиционалних јела и јела из котлића, а од 18 сати креће културно-уметнички програм у оквиру кога ће бити одржан квиз знања у области пољопривреде.

На самом крају манифестације биће проглашење победника у свим категоријама такмичења, свечано додељивање пехара, медаља и захвалница за учешће и допринос на манифестацији.

Организатори позивају све заинтересоване да дођу и пријатан јесењи дан проведу уживајући у богатом културно-забавном и спортском програму манифестације.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 10 =