„Михољски сусрети” на јесен у Смиловцу

Након што је успешно спроведена прошле, становнике општине Ражањ и ове године очекује манифестација под називом „Михољски сусрети села”.

Крајем октобра прошле године у Витошевцу окупили су се фолклораши, удружења и неговаоци обичаја, а ове године збор чувара традиције биће 29. септембра у Смиловцу.

Уговор о додели бесповратних средстава за спровођење ове манифестације, крајем минуле седмице потписала је, испред Локалне самоуправе, в.д. директора Туристичке организације општине Ражањ Јелица Миленковић, а износ средстава обезбеђених од стране Министарства за бригу о селу је 401.599 динара.

‒ Уколико се узме чињеница да општина Ражањ спада у недовољно развијене општине, да је развој туризма у зачетку, као и то да је ражањски крај мање познат туристичкој тражњи, један од начина презентације и афирмације општине Ражањ на туристичком тржишту може се постићи организовањем бројних туристичких манифестација. Туристичка организација општине Ражањ је то препознала с тога се трудимо да постојеће културне и спортско-рекреативне манифестације  очувамо, али из године у годину њихов број повећавамо ‒ каже Јелица Миленковић, в.д. директора ТОО Ражањ.

Како наводе организатори, ове године, за разлику од претходне, програм ће бити како у културно-уметничком тако и у спортском делу обогаћен новим садржајима и учесницима. У циљу очувања сеоских средина, чувања и промоције културе и традиције ражањског краја они позивају све да 29. септембра дођу у Смиловац и заједно са њима отргну од заборава село, сеоске обичаје и културно наслеђе као највеће богатство нашег народа.

Фотографије: Илустрација (извор: Архива Алпрес/ТО Ражањ).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =