rudnik

Михајловићева: Надлежни органи утврђују узроке несреће, држава ће помоћи породицама

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да су предузете све мере безбедности у руднику „Сокоˮ у којем је рано јутрос у несрећи страдало осам рудара, наводи се у писаном саопштењу министарства.

Она је рекла да у руднику постоји најбоља опрема за мониторинг и да надлежне службе утврђују узроке несреће.

– Ово је велика туга, погинуло је осам рудара јутрос нешто после четири часа. Није било експлозије, већ су се угушили због високе концентрације метана. Још једном изражавам саучешће породицама страдалих рудара чија су тела упућена у Ниш, где ће бити извршена обдукција. Истражни органи раде свој посао, све надлежне инспекције, полиција и верујем да ћемо убрзо имати узроке дешавања. Ово је метански рудник опскрбљен свом потребном опремом за мониторинг и снимљена је свака секунда свега што се дешавало. Није било никакве експлозије, већ су се нажалост рудари угушили услед продора велике концентрације метана – појаснила је она. 

rudnik
Фото: Министарство рударства и енергетике

Потпредседница Владе је поновила да ће држава помоћи породицама страдалих рудара.

– Држава ће учинити апсолутно све да помогне овим породицама. Иза страдалих рудара остало је 12 деце и наша је обавеза да учинимо све што можемо – рекла је она. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =