Међународна заједница жмури пред „жутом кућом”

Роман „Српско срце Јоханово” је истинита прича о Немцу Јохану Гинтеру коме је пресађено срце Србина са Косова и који желећи да пронађе породицу човек чије срце носи открива злогласну „жуту кућу” у једном селу у Албанији. Иако је са сазнањима упознао Немачку обавештајну службу тек након упознавања са Веслином Џелетовићем аутором романа, истина о стравичним злочинима над Србима излази на светлост дана.

‒ Убеђен сам да ми ову истину никад не бисмо сазнали да није било неке божанске промисли, јер те 2004. године, када ја то сазнајем, нико не говори о трговини људским органима. Сви ћуте, медијска блокада је огромна, велики улог је у тој причи. Запад има геостратешки и политички приступ Косову и он не жели да се чује истина о страдању Срба. Пред мене је овај случај бачен као задатак да сведочим о томе – рекао је на представљању романа у алексиначкој библиотеци Џелетовић.

Осим Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја које оптужује за злочине, Џелетовић окривљује и међународну заједницу пред чијим очима су се ти злочини дешавали.

‒ Ова наша браћа и сестре на Косову и Метохији нису страдали у време рата, њих није однео ратни вихор. Они су страдали у доба мира у време када су на Косово дошли УНМИК и УНПРОФОР и који су дозволили лов на Србе, али и на Албанце који су били лојални Србији – подвукао је Џелетовић.

Роман о Немцу са српским срцем који је прешао у православље јер је то био једини начин да усвоји српског дечака, сина човека чије срце носи, објављен је 2011. године. До сада је и имао је 14 издања, преведен је на четири језика, а издање на руском језику штампано је у више хиљада примерака.

Према речима Слободана Росића из Удружења писаца ПОЕТА, издавача, за филмску екранизацију романа заинтересовале су се неке иностране продукцијске куће и да је у међувремену завршен и сценарио. И он и аутор Веселин Џелетовић се надају да ће после тог филма међународна заједница коначно сазнати праву истину о свему што се дешавало на просторима Косова и Метохије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =