Међа „Кључ од Србије”

Уметничким програмом на обележавању 145. годишњице Битке на Шуматовцу почео је програм обележавања јубилеја и значајних датума под називом Међа „Кључ од Србије”, а који организује Центар за културу и уметност Алексинац и трајаће две недеље, односно до 4. септембра.

У наставку Међе сутра ће од 19 сати у Завичајном музеју бити уприличена промоција књига „Дневник једног другокласца” аутора Зорана Стевановића и „Споменици ослободилачких ратова на територији општине Алексинац” коју су приредили Мића Милојевић и Ђорђе Стошић.

У склопу овог програма у недељу, 29. септембра, у порти Руске цркве у Горњем Адровцу биће одржани Песнички сусрети „Рајевском у част” које годинама уназад организује Књижевни клуб „Велимир Рајић”, а већ наредног уторка биће уприличена промоција књиге „Миодраг М. Пешић, књижевник и преводилац, посленик руске књижевности” аутора Драгане Типсаревић.

Наредни четвртак, 2. септембар, резервисан је за обележавање 145. годишњице Боја на Горњем Адровцу, а истог дана у вечерњим часовима код Завичајног музеја биће одржана промоција књиге Владимира Кривошејева „Епидемија Шпанске грознице у Србији 1918-1919”.

Научни скуп „Алексинац и Поморавље у прошлости” биће одржан у петак у Великој сали Дома културе, а сутрадан ће бити обележена 215. годишњица битке на Делиграду и тиме ће нити завршена овогодишња Међа „Кључ од Србије”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 5 =