Малишани се дружили са глумцима, сликарима и музичарима

Предшколска установа „Лане” одржала је „Ланетов фестивал игре”, односно манифестацију која се одржава поводом обележавања Дана општине Алексинац и то трећу годину заредом.

Назив овогодишњег „Ланетовог фестивала игре” је „Маштаоница – у свету игре и уметности” и ово је била прилика да се деца кроз учешће у разним активностима упознају са могућностима и избором који им пружа наш град, а у вези са уметношћу.

Малишани су имали прилику да се током преподнева упознају са радом овдашње музичке школе и на штанду који је био приређен за њих да се упознају са инструментима, да направе неке од њих, од различитих материјала. Обиласком штандова видели су шта се ради у Школици глуме, разгледали костиме и реквизите за глуму и опробали се као глумци, ухватили се у коло са члановима фолклорног друштва, да заиграју са младим балеринама и да сликају са члановима Удружења ликовних уметника.

У овој манифестацији учествовала су деца из 9 група Предшколске установе и њих је око 240, односно шест група деце у години пред полазак у школу и три старије вртићке групе са својим васпитачицама.

Иначе, у овој образовној установи се труде да тема фестивала увек буде другачија, деци инспиративна и привлачна, а такође и да одговара њиховом узрасту. Иначе, све активности у којима деца учествују организују као интерактивне игре, што је у складу са концепцијом нових основа Програма предшколског васпитања и образовања „Година узлета”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 1 =