Малишани сазнали да страх није страшан

Као што је могло да се чује јутрос у холу Основне школе „Свети Сава” у Суботинцу, сваке године када цветају трешње славимо дане Гордане Брајовић.

У школи коју је похађала ова позната дечија песникиња и новинарка отпочео је данашњи програм Књижевних сусрета „Гордана Брајовићˮ који се у Алексинцуорганизују по 26. пут и ово је била прилика да се ђацима представи овогодишњи добитник награде „Гордана Брајовић” Јовица Тишма. Он је малишанима прочитао причу са истим насловом као и награђена књига – „Био једном један страх”.

− У суштини ја нисам навикао на награде, а ове године су ми се задесиле чак две огромне награде. Прва награда је била са именом Александра Вуча, а сада и са именом Гордане Брајовић, тако да сам сада још увек мало збуњен, јер носити уз своје име имена тако великих писаца је изузетна одговорност. Наравно да ми значи с обзиром на Горданино име, али и на све оне писце који су се овенчали овом наградом, долазим у ситуацију да се хвалим, а и мало ме је блам да се хвалим, али сам срећан − рекао је Тишма.

У наставку књижевних сусрета за подне  је у Дому културе заказана Свечана академија где ће бити додела награда и признања свим награђенима по категоријама.

Организатор фестивала је и ове године Центар за културу и уметност Алексинац, док су Општина Алексинац и Вечерње новости покровитељи Фестивала.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + fifteen =