Малишани отварају књижевне сусрете

Подизањем заставе Фестивала и маскенбалом полазника вртића „Лане” на платоу Дома културе сутра од 11 сати почеће 24. Књижевни сусрети „Гордана Брајовић”. Представљање добитника награде „Гордана Брајовић” за 2020. и писаца из ужег избора планирано је за 18 сати, а након тога биће одржана и трибинапод називом Kако прихватити различитост?

− Трибина је посвећена добитници награде „Гордана Брајовић”, а то је Даница Богојевић једна млада ауторка, списатељица из Ужица која је написала роман Загрли месец. За све оне који прате дечију литературу, а и оне који то не чине могу најтоплије да препоручим овај роман из простог разлога што сам га и сама прочитала чувши да се ради о теми како бити прихваћен, односно како прихватити различитост − најавила је Марина Биорац Динић, кординатор програма 24. Књижевних сусрета „Гордана Брајовић” и додала да живимо у свету када је много битно да се сви нешто униформишемо, да сви волимо и желимо исто, да личимо једни на друге и да се просто плашимо да покажемо своју индивидуалност, а у овом роману је тема много шира од те.

На трибини ће поред Данице Богојевић – лауреата за 2020 учествовати и Дејан Алексић, Јовица Тишма, Виолета Јовић, Бранко Стевановић – члан жирија, Драган Хамовић – прошлогодишњи лауреат и Жељко Младеновић – професор из Алексинца.

Другог дана фестивала, у среду, од 10:30 до 12 сати биће уприличена промоција Зборника ученичких радова у ОШ „Свети Сава” у Суботинцу, док је Свечаност доделе награда у Великој сали Дома културе планирана за 13 часова.

Све ово што се дешава ова два дана је увертира за следећу годину када је четврт века фестивала „Гордана Брајовић”. Тада се организатори спремају за веће подухвате и надају се да ће се тада представити у пуном светлу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + eight =