Kulina

„Мале пчелице”, а велики резултати

Седам екипа, једна више него лане, учествовало је на „Веселом кулинском лету”, традиционалној спортско-забавној манифестацији за особе са сметњама у развоју. Уз бучно и бурно навијање, на стадиону за мале спортове Дома у Кулини екипе су се надметале у седам дисциплина, и то у пикаду, надвлачењу конопца, убацивању лоптице у корпу, бацању лопте на кош, полигонској игри, скоку у даљ из места и вожњи тротинета између чуњева.

Као и претходне три године, опет су најуспешнији били Крагујевчани. Представници Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице” из овог града освојили су 31 бод и прво место, а награђени су прелазним и пехаром у трајно власништво. Са бодом мање друго место припало је екипи Установе за децу и младе „Сремчица” из Сремчице крај Београда, док су се на трећу позицију, са 20 бодова, пласирали представници Установе за одрасле и старије „Гвозден Јованчићевић” из Великог Поповца код Петровца на Млави. Даље следе: Дом „Срце у Јабуци” из Јабуке са 19 бодова, Дом у Кулини има 17, Дом за за децу и лица ометена у развоју „Никола Шуменковић” из Стамнице 15, док су дебитанти на такмичењу, екипа Дома за лица ометена у развоју „Отхон” из Старе Моравице код Бачке Тополе, освојили 11 бодова. Другопласирана и трећепласирана екипа награђене су пехарима, а сви такмичари добили су на дар медаље.

Директор Дома у Кулини уручује пехар победницима

Јубиларно, десето по реду „Весело кулинско лето” отворила је вршилац дужности помоћника министара за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Слађана Чабрић, а свечаном отварању, поред бројних гостију, присуствовао је и народни посланик Далибор Радичевић.

За добру сарадњу, овом приликом директор Дома у Кулини, мр Војкан Станојевић, уручио је захвалнице за ресорног министра Зорана Ђорђевића и представницима организација Црвеног крста београдских општина Чукарица и Раковица.

Пре почетка „Веселог кулинског лета”, премијерно је приказана позоришна представа „Воз живота” коју су припремили корисници Дома у Кулини, заједно са својим радним терапеутима и Наташом Нешић која је осмислила и увежбала представу.


Педесет милиона

‒ За опрему, машине и инвестиције у Дому у Кулини, Министарство је ове године издвојило око 50 милиона динара. Наш министар Зоран Ђорђевић је итекао заинтересован за стварање што бољих услова у нашим установама, посебно у оваквим установама као што је Дом у Кулини, где се запослени 24 сата брину о изузетно тешкој категорији корисника. Стварање бољих услова је веома значајно и за кориснике и за запослене јер на тај начин наши корисници у установама социјалне заштите могу добити још бољу и квалитетнију услугу ‒ рекла је, између осталог, за наш портал вршилац дужности помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Слађана Чабрић.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 10 =