Луткарска представа иде селу у походе

Кроз програм „Селу у походе” који организује Центар за културу и уметност Алексинац, малишани из пет алексиначких села имаће прилику да погледају луткарску представу „Несрећна Кафина” у наредних неколико дана.

Представа ће прво бити играна сутра, у уторак 14. маја, од 16 часова у Тешици, тачније у просторијама тамошње Основне школе, а потом од 18 часова у Дражевцу, у њиховом Дому културе.

У среду, 15. маја, представу „Несрећна Кафина” моћи ће да погледају у подне малишани из Гредетина, јер ће представа бити одиграна у просторијама Основне школе.

Следеће извођење представе је заказано за наредни уторак, 21. мај, када ће се анасамбл овог позоришта прво обрести у Суботинцу од 13.30 часова у просторијама Основне школе, а потом од 16 часова у порти трњанске цркве Свете Петке.

„Несрећна Кафина” писца Чика Јове Змаја је први текст у српској књижевности писан за лутке, а представа коју изводи Лутка сцена „Пепино” из Ниша у режији Небојше Бобана Јовановића
је до сада одиграна 507 пута. Лутке су по типу марионете, па се, с обзиром да се ретко виђају на сцени, организатори надају великом интересовању деце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =