„Лудило” које не престаје

Покушај улепшавања Алексинца све више подсећа на народну песму „Зидање Скадра”, јер шта комуналци током дана ураде, то неко ноћу растури.

Труд Службе Зеленила Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” да нам град изгледа лепше наишао је на противљење алексиначких вандала, јер цвеће и дрвеће које су минулих дана радници овог предузећа широм града посадили, ноћас је неко чупао и ломио.

− Таман када сам био убеђен да се коначно само лепе ствари дешавају, рецимо, саднице цвећа које су постављене у саксијама на мосту ево десетак-петнаестак дана нико није дирао, ниједна није зафалила, ноћас смо имали вандалско понашање претпостављам неке групице људи која је поломила неколико стабала која су пре тога посађена, ломила гране у пешачкој зони и причинила одређену штету− каже Далибор Марковић, директор ЈКП „Комуналне услуге”.

Овај случај је пријављен полицији и у овом Предузећу имају уверење да ће у најкраћем року полицијска служба проверити камере из приватних локала које постоје у пешачкој зони и да ће наћи починиоце.

− Ја сам убеђен, а и сигуран сам да ће се то и десити, да ће кривци бити пронађени и да ће служити као лош пример свима осталима да се такве ствари у будућности не понављају. Сигуран сам да је 99% људи позитивно настројено на сваку промену у нашем граду на озелењавање, на садњу нових садница, улепшавање наше заједничке средине, али имамо мали промил људи који једноставно да ли из неког беса, било каквог револта ка било чему, своју негативну енергију исказују и тако што уништавају јавну имовину − додаје Марковић.

Након ноћашњег вандализма, Служба зеленила ће све саднице обновити и посадити опет нове. Међутим, процењена штета је око тридесет хиљада динара и то ће бити плаћено од средстава Јавно комуналног предузећа, а то је новац свих грађана.

2 коментара

  1. Možda građani prosto hoće da vam kažu da sečenje višedecenijskog drvoreda i uništavanje mnogo lepše fontane zarad parkinga sa sarkofazima od crnog mermera ne može da se zaboravi, da bi vam ovakve grančice prošle kao “ulepšavanje”. Ali vi uvek znate najbolje…

  2. Ej čuj ovog lika Dalibora “mi kao ulepšavamo a oni kao ruše”. Pa čoveče ovo niko nigde više ne radi u svetu, vandale imaš svuda i na tom planu neće baš ništa da se uskoro promeni. Prestani TI da trošiš pare građana na neke uzaludne bezvezne “projekte”. Umesto što sadiš cveće kao neka baba tamo gde mu mesto realno i nije bolje da si taj novac uložio u nešto konkretno i ne tako lako lomljivo. U kom paralelnom univerzumu ti živiš čoveče……

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 18 =