Лоћичанке и Житковчани иду даље

Кока-кола куп, то је назив интересантног такмичења у малом фудбалу које је одржано данас у Алексинцу, на Градском стадиону. Ради се, заправо, о надметању девојчица и дечака у оквиру Спортских игара младих које су, захваљујући иницијативи и залагању овдашњег Савезаза школски спорт, први пут организоване у нашем граду.

На почетку лепо дружење и пуно среће учесницима пожелели Марко Терзић, председник алексиначког Савеза за школски спорт, Весна Филиповић, представница алексиначке пословнице Компаније Дунав осигурање, шахисткиња Анастасија Војиновић, иначе учесница завршнице прошлогодишњих игара у Сплиту, као и заменица председника општине Маријана Радивојевић која је пиштаљком означила почетак такмичења.

У категорији девојчица надметале су се екипе из четири основне школе, и то: „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Свети Сава” из Суботинца, „Вук Караџић” из Житковца и „Аца Синадиновић” из Лоћике. У финалу девојчице из Лоћике са 3:2 победиле су своје вршњакиње из Суботинца и тако се нашле на победничком постољу, а пре финала са 5:0 победиле су фудбалерке из Житковца. Треће место припало је школи „Вожд Карађорђе”.

У конкуренцији дечака такмичило се девет тимова, међу којима и представници ОШ „Иван Вушовић” из Ражња. Победила је екипа школе„ Вук Караџић” из Житковца. Они су финалу савладали селекцију школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника са 3:1. Треће место освојила је лоћичка школа „Аца Синадиновић”, тачније њено одељење у Тешици.

Екипа ОШ “Вук Караџић” Житковац

Представници Спортско-рекреативног центра Алексинац и Фудбалског савеза општине наградили са по две фудбалске лопте првопласиране екипе и најбоље тимове у фер-плеју. За фер-плеј су награђене девојчице из житковачке школе и дечаци из школе „Десанка Максимовић” у Катуну.

Победници у обе категорије пласирали су се за даље такмичење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 14 =