Lipovac: Počela tradicionalna Likovna kolonija

Ovih dana se u Lipovcu održava, deveta po redu, Likovna kolonija Udruženja likovnih umetnika iz Aleksinca. Osim što predstavlja nepresušni izvor inspiracije, Lipovac svake godine pruža priliku za druženje i upoznavanje mnogih umetničkih stvaralaca sa područja naše opštine.

”Na ovogodišnjoj Koloniji učestvuje jedanaestoro naših članova i mlada Anastasija, polaznik Umetničke škole u Nišu. ” – uvodne su reči predsednika ULUA, Miroslava Milikića.

Iako im vremenski uslovi ovih dana idu na ruku, Milikić ističe da je ondašnji prostor stvaraocima uvek inspirativan, čak i u uslovima lošijeg vremena ili u periodu zime. Tome u prilog najbolje govori podatak da je veliki broj njih koji svake godine uzimaju učešća:

” Kolonija se ne razlikuje bitnije od prethodnih. Učesnici su gotovo svi isti, kao i svake godine. Ovom prilikom ponovo pozivam i ostale članove Udruženja da nam se pridruže i kojima, naravno, nije problem da slikaju u društvu.”

Dela aleksinačkih umetnika koja nastaju na Likovnim kolonijama u Lipovcu, ljubitelji slikarstva imaju prilike da vide u tradicionalnim izložbama u sklopu obeležavanja Dana opštine Aleksinac. Pored toga, ULUA ima niz redovnih aktivnosti tokom čitave godine:

”Naredna izložba ULUA biće tradicionalni Jesenji likovni salon, koji će se verovatno održati negde u novembru. Dok nas naredni Prolećni salon očekuje sledeće godine.” – završio je Milikić.

Aleksinački slikari boraviće u Domu u Lipovcu do kraja nedelje. Ono što je za njih jako važno, jeste da svi odlično poznaju ove krajeve i put do Lipovca. U suprotnom, mogli biste doći u problem kada se nađete na raskrsnici sa fotografije ispod:

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − 8 =