Лига са 12 клубова, прво куп па првенство

У Општинској лиги у наредној такмичарској сезони такмичиће се 12 клубова. Фудбалски клуб Шкриљац из Брадарца је одустао од такмичења, али су се појавила два клуба која су се до пре неколико година такмичили. То су Моравица из Суботинца и Гредетин из истоименог села. Плаво-бели из Суботинца су престали да се такмиче 2021. када су били чланови Зоне Центар, док су Гредетинци одустали од такмичења 2019. године као чланови Општинске лиге.

Ово се, порeд осталог, чуло на Конференцији клубова Општинске лиге, одржаној у Алексинцу. Извучени су такмичарски бројеви и договорено да јесење првенство стартује 16, односно 17. септембра.

У првом колу ривали су:Гредетин – Црвена звезда, Јастребац 2022 – Краљево, Вукашиновац – Јединство, Моравица – Ратар, Борац – ОФК Слога, и Младост 1955 – Рутевац.

Договорено је да се пре старта јесењег шампионата 9, односно 10. септембра одигра прво коло Купа Фудбалског савеза општине Алексинац. Жребом су одређени парови:Моравица – Краљево, Црвена звезда – Борац, Гредетин – Вукашиновац, ОФК Слога – Рутевац, Јединство – Младост 1955и Ратар – Јастребац 2022.

Закључено је да се до краја јесењег првенства одигра још једно коло Купа Фудбалског савеза општине и да се у њега укључе екипе које се такмиче у Окружној лиги и Зони Центар.

Насловна фотографија: Михајло Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − eight =