Лепо време олакшава уклањање дивљих депонија

Радници Јавно комуналног предузећа „Комуналне услугеˮ су већ другу недељу ангажовани на пословима чишћења дивљих депонија у насељеним местима у општин Алексинац. Уклањање дивљих депонија се спроводи на основу уговора који је склопило ово предузеће са Општинском управом општине Алексинац.

− По уговору смо дужни да очистимо 42 локација у 28 насељених места и за сада  динамика иде својим током, на руку иду и повољни временски услови. Иначе, уназад годинама уназад ти радови су вршени у касну јесен када је врло тешко чистити дивље депоније, врло тешко прићи потребном механизацијом. Сада смо успели да те радове урадимо у једном повољном временском периоду и мислим да ће сигурно бољи ефекат дати ови радови − рекао је Далибор Марковић, в.д. директора овог предузећа.

Да би ови радови имали ефекта најбитније је да грађани почну да одлажу своје смеће у контејнере. Из ЈКП „Комуналне услугеˮ најављују акције у наредном периоду током којих ће скупљати кабасти материјал, кабасти отпад од грађанства, како у граду тако и у насељеним местима и све у сврху да се не би стварале нове дивље депоније.

− Постоје места у селима где свакако морају да буду сметлишта за одређени неопасни отпад и молим грађане да та сметлишта користе, али да то не буду дивље депоније које су поред путева, поред река које стварају прво негативну слику о нама, о општини, о селу. Уговор ћемо испунити у наредних месец дана, али је обавеза свих нас да покушамо да оставимо локације таквим какве јесу чисте и да не правим нове депоније и нова сметлишта за следећу годину − додао је Марковић.

Да не би долазило до стварања нових дивљих депонија, Комунално предузеће ће у наредном периоду радити набавку нових контејнера, то јест већег броја контејнера, да у свим селима где су уочили да постоји проблем и где се контејнери брзо пуне покушаће да повећају број контејнера како би било довољно простора за одлагање отпада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 7 =