Културно лето се ближи крају, викенд у знаку представа

Овогодишњи програм Културног лета завршава се 28. августа Концертом Николе Чутурила – Чутуре,а пред нама је претпоследња недеља одржавања ове летње културне манифестације, у којој нас очекују три позоришне представе.

Крушевачко позориште ће сутра, 18. августа, за овдашње малишане одиграти представу за децу „Три прасета”.

Луткарску представу „Три прасета”, према истоименој бајци Ханса Кристијана Андерсена, поставио је Зоран Лозанчић. Разиграна, весела и веома поучна прича исказана је кроз одличне креације лутака Љубице Сатуровић и Арсена Ћосића, у одличном извођењу глумаца Крушевачког позоришта Марије Гашић, Слађане Несторовић Ристић, Јованке Андрић и Николе Ракића.

Најмлађа публика ће ове суботе имати прилику да погледа још једну представу за децу и то „Астерикс и Обеликс”. Овај комад ће на платоу испред Библиотеке извести „Позориште сањалиште” из Београда.

Ова музичкa кoмeдиja нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд две дo десет гoдина, сa зaнимљивoм сцeнoгрaфиjoм, живoписним кoстимимa, мaскaмa и oригинaлним сoнгoвима и музиком. Нaпрaвљeнa je зaнимљивa, eдукaтивнa, зaбaвнa и шaрoликa прeдстaвa, нaстaлa пo мoтивимa познатог стрипa „Aстeрикс”.

У недељу, 20. августа, у оквиру овогодишњег програма биће одиграна позоришна представа за старију публику. Позоришна представа „Кревет за шесторо” је комедија забуне у којој покретач забуне је страствена жеља главног јунака да, иако ожењен, има љубавну везу са другом женом. Ова жеља нас уводи у низ комичних ситуација у којима се подсмеху извргавају мане и настраности ликова. Текст и режију потписује Михаило Лаптошевић, поред кога улоге тумаче и Даниел Ковачевић, Евгенија Ешкина Ковачевић, Јанко Цекић, Анђела Киковић и Анђела Вукдраговић.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова на платоу испред библиотеке и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 1 =