КУД „Бисер” слави два јубилеја у једном дану

Љубитељи фолклора имаће прилику да сутра, у суботу 13. априла, присуствују годишњем концерту Културно-уметничког друштва „Бисер” у Дражевцу којим овај ансамбл обележава два јубилеја, пола века од оснивања и деценију континуираног рада.

− КУД „Бисер” из Дражевца је формиран 1974. године. Учитељица Цајка је била та која је основала КУД у Дражевцу који је до данас имао 2 прекида. Реорганизован је 2014. године и све до данас ради са председником Ненадом Бранковићем на челу − рекао је уметнички руководилац Милан Илић.

Почетак програма је у 20 часова, а према најави госте очекује богат програм сачињен од игре, песме и рецитација. Поред домаћина, чланова Културно-уметничког друштва из овог места, наступиће и ансамбли Културно-уметничких друштава „ Зора” из Зајечара, „Јасеница” из истоименог места у општини Житорађа, као и комшије „Дејан Јовановић Деша” из Тешице.

Поред ових ансамбала наступиће и гости вечери, песници Власта Ценић из Дољевца и Миљана Бајић из Сокобање, а за песму биће задужена вокална солисткиња Лена Јаношевић из Мозгова која ће интерпретирати две старе изворне песме

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − three =