Крушје креће у изградњу светиње посвећене Светом Василију Острошком

Његово преосвештенство, епископ нишки Арсеније, приредио је свечани пријем за представнике села Крушја, који су га информисали о иницијативи за изградњу црквеног храма у овом подјастребачком селу са око 70 домаћинстава и близу 200 житеља. Владика Арсеније је подржао иницијативу и дао благослов заи зградњу светиње која ће бити посвећена Светом Василију Острошком.

Председник Месне заједнице Крушја, Михајло Цветковић, казао је да ће будућа светиња бити изграђена у атару села, на парцели коју ће поклонити мештани Славко Милановић и Дејан Анђелковић.

Осим Цветковића, у делегацији која је била на пријему код епископа, били су Горан Јевремовић, председник Грађевинског одбора, Милан Станисављевић, члан Црквеног одбора, и парох гредетински, Радиша Лазић.

− Наш први задатак сада ће бити да обезбедимо израду пројектне документације за изградњу цркве, а када то буде завршено, моћи ћемо да кажемо колика ће бити вредност радова и које ћемо активности предузети – изјавио је Цветковић, изражавајући наду да ће се у акцију прикупљања средстава за изградњу храма, осим Крушјана, укључити и житељи околних села, као и шира заједница.

Фотографије: Лична архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 4 =