Алексиначки глумци одушевили овдашњу публику

Колико је била успешна премијера представе „Сумњиво лице” крајем прошле седмице и колико је било интересовање публике, сведочи заказивање њене прве репризе која је на репертоару већ вечерас од 20 часова.

Премијера представе „Сумњиво лице” настале по истоименој драми Бранислава Нушића у режији Спасоја Ж. Миловановића, а у продукцији Центра за културу и уметност из Алексинца, изведена је пред пуном салом Дома културе. Иако се ради о класичном делу овог комедиографа, једном од најигранијих текстова уопште у српским позориштима, алексиначки глумци су му дали можда мало модернију црту, али се нису далеко удаљавали од изворног Нушића.

Глумачку поставу ове представе поред доајена алексиначког позоришта Срђана Стојадиновића, Бојана Цветковића, Милоша Паовића и Виобрана Голубовића чине и Алекса Паовић, Маја Нешић, Миша Поповић, Софија Никезић, Јован Стојковић, Лука Алексић, Јован Недељковић и Миле Брзаковић. Идејно решење костима и сценографије осмислио је костимограф Борис Чакширан.

Премијера представе „Сумњиво лице” протекла је у хуманитарном тону, тако ће бити и на репризи, па ће и овом приликом у сарадњи са Црвеним крстом прикупљати новчане прилоге уместо продаје карата.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + five =