Крајем недеље почиње Културно лето

Алексиначку публику и у наредном периоду очекују занимљиве позоришне представе, концерти и модне ревије. У организацији Градског позоришта „Театар 91” у петак 15. јула почиње седмо по реду Културно лето које ће трајати све до 28. августа.

Ове године публика ће имати прилику да види двадесетак програма различитог садржаја. Реч је о позоришним представама за децу, концертима, промоцијама књига, а биће и вече фолклора, што нам је и потврдила Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.

− Имамо интересантне госте који нам долазе из земље и из окружења, то су нам сарадници и пријатељи из Хрватске са позоришном представом, пријатељи са Косова који ће доћи са једном лепом музичком групом „Кос” и имамо пријатеље из Грчке, из Лаврија, који ће боравити у Алексинцу четири дана. Долазе са својом фолклорном групом тако да ето да кажем прилика да наши суграђани виде програме различитог садржаја и биће ту за публику од 7 до 77 година − објашњава директорка Рашић.

Међутим, за разлику од минулих година, 28. августа неће бити одржан концерт, јер како кажу организатори, одустали су од тога због техничких и финансијских разлога.

Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 19 =