Glavna ulica Aleksinac

Ковид у Алексинцу: Непредвидљив, притаји се па букне

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац је и даље тешка. У првих четири дана ове седмице тестирано је 472 пацијента од којих је 185 позитивно на вирус корона.

Јучерашњи дан је био нешто мирнији, јер је од 127 узорака њих 27 било позитивно, или близу 22 одсто укупних узорака. То је и даље високи проценат позитивних, али знатно мањи у односу на претходна три дана. Од понедељка до среде он се кретао од 31 до 38,5 одсто позитивних на вирус у односу на целокупан број тестираних. Ови подаци могу двоструко да се тумаче. Да се појављује један већи број излечених, или да је то био дан када је и стварно било мање ново заражених. Једно је сигурно, на основу јучерашњих подтака ништа поуздано се не може закључити.

За сада ништа не указује да ће се епидемија смирити, па је веома важно да грађани дословно спроводе прописане мере заштите у борби против ширења корона вируса.

Добри познаваоци прилика кажу да ће се константан пад броја првих прегледа и број особа код којих је тестирањем откривено присуство вируса највероватније десити за једну до две седмице, када се то догоди у великим градовима, пре све Београду, где је прво и почела да се разбуктава епидемије.

За понедељак је заказана седница Општинског штаба на којој ће бити разматрана и епидемилошка ситуација на подручју општине Алексинац. Од тог дана, као и у целој републици, за алексиначке старије основце, од петог до осмог разреда и средњошколце биће организована настава на даљину. Онлајн настава ће се спроводити све до 21. децембра, када почиње зимски распуст, а који траје до 15. јануара следеће године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =