Ковид још једном одложио Фестивал

Фестивалски одбор Фестивала првоизведених представа (ПИП) је на јучерашњој седници донео одлуку да се још једном одложи одржавање позоришног фесливала који је због актуелне епидемијске ситуације већ био померен за мај ове године.

Наиме, прошлогодишњи фестивал, девети по реду, заказан за новембар 2020. године је био одложен за пролеће ове године, али нажалост због и даље нестабилне епидемијске ситуације, чланови фестивалског одбора су одлучили да он буде одржан у редовном термину новембра месеца.

Осим што епидемија још увек није завешена, у просторијама Дома културе је и пункт за вакцинацију па би све то додатно отежавало организовање фестивала.

Што се тиче програма фестивала, на репертоару ће се наћи већ уврштене представе које су биле планиране за девето издање овог фестивала па ће тако алексиначка публика имати прилике да погледа представу „Тестирано на људима” Београдског позоришта „Атеље 212”, затим представу „Ако се пробудиш или као да је важно” Народног позоришта Лесковац и Покрајнског народног позоришта из Приштине, представу „Лепа Брена проџект“ Битеф театра Београд, „Страх – једна топла људска прича”, представу Народног позоришта Пирот и комад „Фине мртве д(ј)евојке“ Београдског драмског позоришта.

У част награђених, на завршној вечери фестивала, наступиће Сека Сабљић и Горица Поповић у представи београдског „Атељеа 212” „Лажљивица”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =