Корона утиче и на рад вртића: Неке групе премештене, друге обуставиле рад

Због погоршања епидемиолошке ситуације на подручју општине Алексинац у предшколској установи „Лане” дошло је до премештања одређених група у друге објекте, а у појединим је обустављен рад од једне до две недеље. Целодневна група која обавља рад у згради Академије васпитачко-медицинскиох струковних студија од краја прошле недеље привремено борави у сали централног објекта у Мишићевој. Разлог ове измене је што у педагошкој академији нема грејања, оба ложача су на боловању, а настава у овој установи се одвија путем интернета. Грејање електричним пећима није могућа, како се наводи, јер када се укључи више грејних тела долази до испадања склопке.

И припремна група у Трњану, коју похађају тренутно само два детета, премештена је, односно припојена групи у Корману. Што се тиче трњанске групе, васпитачица је у изолацију, а мали број родитеља дозвољава да њихова деца похађају вртић.

На две недеље биће распуштена, због изолације сестре васпитачице, јаслена група из централног објекта, а на једну недељу припремна група у Гредетину, јер је радница позитивна на вирус короне. Што се тиче целодневног боравка у Тешици, чекају се епидемиолошки налази.

Како се чуло на данашњој седници Општинског штаба од стране директорке Предшколске установе „Лане“ Виолете Поповић, 18 запослених је тренутно на боловању, због изолације оболелих или њихови чланова, као и нековид болести.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 3 =