Конкурс ,,Крв живот значи”

Црвени крст Србије током марта месеца и ове године спроводи конкурс ,,Kрв живот значи” уз учешће ученика основних и средњих школа. Овај конкурс на креативан начин доприноси промоцији добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви. Активности које доприносе едукацији младих о добровољном давању крви подржава и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Kонкурс се спроводи кроз ликовно, литерарно и видео изражавање а ученици конкуришу у 3 узрасне категорије: могу учествовати ученици од 1-4. разреда, ученици од 5-8. разреда основне школе и ученици од 1-4. разреда средње школе.

Радове треба послати са подацима на полеђини и то: Име и презиме аутора, назив школе и радова, назив школе и разред, назив града или општине, име и презиме наставника или професора.

Најуспешнији радови, које одабере комисија Црвеног крста Србије, биће награђени вредним наградама, а првопласираним учесницима следи десетодневно летовање у објекту Црвеног крста Србије или адекватно, уколико због епидемиолошке ситуације не буде могуће реализовати награду на предвиђени начин.

Радове послати најкасније до 31. марта 2021. године. Победници ће бити објављени у Недељи Црвеног крста, а уручење награда планирано је за 14. јун 2021.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − seven =