Konferencija OO SNS: Digitalizacija OŠ „Ljupče Nikolić“

Govoreći o ulaganjima države i lokalne samouprave u školstvo, na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu direktor OŠ „Ljupče Nikolić” Toplica Petrović govorio je o potpunoj digitalizaciji ove gradske škole koja je počela ove sedmice. Petrović je istakao da se radi o obimnim radovima koje finansira resorno ministarstvo. On je izneo i podatak da će, pored ostale opreme, biti ugrađeno i sedam kilometara kablova.

‒ Ovim radovima škola „Ljupče Nikolić” će praktično zaokružiti proces informatičke opremljenosti cele škole. Želim da podsetim da smo pre ovoga realizovali projekat „2.000 digitalnih učionica”, a pre toga i jedan evropski projekat uz podršku Ministarstva prosvete čiji je službeni naziv „Škole za 21. vek” ‒ kaže Petrović.

On je izneo i podatak da će svaka učionica imati svoj priključak, biće maksimalno pokrivene internetom, učionice će biti 90 posto opremljene računarskom tehnikom, imaće neku vrstu internog interneta u školi i bezbroj drugih mogućnosti koje pruža ova tehnologija 21. veka, uključujući i učenje na daljinu.

‒ Mi smo već radili, zahvaljujući tehnici koju imamo, slične stvari. Uspostavljali smo uspešno kontakte sa raznim stranim školama, zajedno držali časove, a ova tehnika i ova digitalizacija će nam u svemu tome mnogo olakšati i pojednostaviti, uključujući i učenje naših učenika koji iz opravdanih razloga, recimo zbog bolesti, kraće ili duže vreme nisu u školi ‒ precizirao je direktor Petrović.

Toplica Petrović je napomenuo da se veoma ponosi ovim poslednjim radovima, ali je i veoma zahvalan nadležnim organima na pomoći koja im je pružena u realizaciji nekoliko projekata.

‒ Sve ovo ne bismo mogli da realizujemo bez snažne podrške republičkih organa i našeg predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić, koji su više puta potencirali ulaganje u obrazovanje i digitalizaciju škola. Takođe značajna podrška je i lokalne samouprave koja je školi pružila maksimalnu logistiku i stručnu pomoć kadgod smo se obratili ‒ završio je svoje izlaganje Petrović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 4 =