Конференција ОО СНС: Дигитализација ОШ „Љупче Николић“

Говорећи о улагањима државе и локалне самоуправе у школство, на данашњој редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу директор ОШ „Љупче Николић” Топлица Петровић говорио је о потпуној дигитализацији ове градске школе која је почела ове седмице. Петровић је истакао да се ради о обимним радовима које финансира ресорно министарство. Он је изнео и податак да ће, поред остале опреме, бити уграђено и седам километара каблова.

‒ Овим радовима школа „Љупче Николић” ће практично заокружити процес информатичке опремљености целе школе. Желим да подсетим да смо пре овога реализовали пројекат „2.000 дигиталних учионица”, а пре тога и један европски пројекат уз подршку Министарства просвете чији је службени назив „Школе за 21. век” ‒ каже Петровић.

Он је изнео и податак да ће свака учионица имати свој прикључак, биће максимално покривене интернетом, учионице ће бити 90 посто опремљене рачунарском техником, имаће неку врсту интерног интернета у школи и безброј других могућности које пружа ова технологија 21. века, укључујући и учење на даљину.

‒ Ми смо већ радили, захваљујући техници коју имамо, сличне ствари. Успостављали смо успешно контакте са разним страним школама, заједно држали часове, а ова техника и ова дигитализација ће нам у свему томе много олакшати и поједноставити, укључујући и учење наших ученика који из оправданих разлога, рецимо због болести, краће или дуже време нису у школи ‒ прецизирао је директор Петровић.

Топлица Петровић је напоменуо да се веома поноси овим последњим радовима, али је и веома захвалан надлежним органима на помоћи која им је пружена у реализацији неколико пројеката.

‒ Све ово не бисмо могли да реализујемо без снажне подршке републичких органа и нашег председника Вучића и премијерке Ане Брнабић, који су више пута потенцирали улагање у образовање и дигитализацију школа. Такође значајна подршка је и локалне самоуправе која је школи пружила максималну логистику и стручну помоћ кадгод смо се обратили ‒ завршио је своје излагање Петровић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =