Концерт сећања на некадашње акцијаше

Савез удружења учесника омладинских радних акција Србије (СОРАС) организовао је у Дому омладине у Београду концерт патриотских и бригадирских песама под називом „Своју земљу срцем граде”, коме су присустовали и чланови Клуба бригадира „О*рук генерација” из Алексинца.

У свечаном програму учешће су узели познати музичари Влада и Бајка, Миомир и Војислав Ђукић из групе „С времена на време”, Тијана Рајковић, Хор „Лућинушка”, ученици и професори Прве београдске гимназије, Хор Основне школе „Бановић Страхиња”, КУД „Димитрије Котуровић” и Дечји хор „Чаролија”.

И било је као у чаролији. Ређале су се бригадирске музичке нумере од „Хеј,хај бригаде”, „У насељу бригадира”, „Страшан жуљ”, „Мој свет”, „Земљо моја” до „Рачунајте на нас”. Био је то носталгични повратак у прошлост и лепо сећање на два милиона учесника омладинских радних акција.

− Дивна је била атмосфера и сећање на дане изградње и акцијашких подвига,са искреном жељом да млади и данас прихвате добровољни, односно волонтерски ангажман у разним друштвеним сферама − каже за наш портал Драган Јовановић Лера, секретар Клуба бригадира „О*рук генерација”.

Овом дивном догађају у препуном Дому омладине, осим Алексинчана који су долазак у престоницу искористили и за посету неким културно-историјским знаменитостима, присуствовали су и некадашњи акцијаши из Ниша и овог дела Србије – учеснициомладинских радних бригада и акција широм бивше Југославије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 10 =