Концерт просветара за памћење

Програмом на коме би позавидео и београдски Дом синдиката, синоћ су просветни радници општина Алексинац и Ражањ одржали највреднију лекцију.

Дан уочи Митровдана и Дана просветних радника за алексиначку просвету био је посебан, а потреба да помогну својој колегиници Јасмини Дилкић, наставнику енглеског језика која болује од неидентификоване болести за чије је лечење у Турској потребно пола милиона динара, ујединила је свих 14 школа општина Алексинац и Ражањ у племенитој идеји да представљањем својих хобија покажу јединство и племенитост.

− Идеја је била да се окупимо и направимо један хор и просто да се дружимо и певамо. Некако се то поклопило са потребом наше колегинице Јасмине Дилкић да јој помогнемо у прикупљању средстава за лечење и онда из једне иницијативе која је хумана али потпуно људска и тужна на неки начин. У сваком случају, ми смо једном добром енергијом организовали ово вече. Није било једноставно − рекла је Маја Радоман Цветићанин, директор основне школе „Вожд Карађорђе”, једна од организатора ове вечери.

Да би ово вече било овако успешно било је потребно пуно рада и пуно координације. Марија Петровић, наставница која предаје српски на Руднику је неко ко је координирао свим тачкама, а Александра Павловић је била координатор изложбе, која је била у холу Дома културе. Највећи део посла око просветних радника који хоће да певају, а нису баш сигрни у певање, имала је диригентица Миња Миловановић, наставник музике у више школа.

− Ту су с нама колеге из Ражња, свима се захваљујем на доброј енергији, солидарности, на жељи да представимо себе, просветаре у најбољем могућем светлу и надам се да ће овакво обележавање Дана просветних радника, овом вечери „И ово смо ми”  бити традиционално, а ако буде потребе, а вероватно ће бити да скупљамо помоћ и за неког другог, ми ћемо се наравно увек одазвати као што смо и годинама уназад заједно са својим ђацима − додала је Маја Радоман Цветићанин.

Колико просветни радници цене своју колегиницу Јасмину Дилкић видело се након што су волонтери Црвеног крста пребројали прикупљена новчана средства. Ове вечери је прикупљено скоро 175 хиљада динара, што није ни било изненађене, јер је Велика сала Дома културе била пуна публике.

3 коментара

  1. Пример је увек био најбољи учитељ!Срећна сам што има још увек правих људи,без обзира што нису у мом окружењу.Срећно!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − three =