Комуналци о проблемима са председником општине

У циљу превазилажења насталих проблема у алексиначким јавним предузећима због сталног повећања цена енергената и репроматеријала и да се што спремније дочека следећа пословна година, јуче је у скупштинској сали Општине Алексинац одржан радни састанак са председником општине Далибором Радичевићем. На том скупу присуствовали су директори овдашња три комунална предузећа, као и начелници појединих општинских одељења која су непосредно или посредно везана за финансије и комунално-грађевинске послове.

Као што смо већ раније писали представници комуналних предузећа „Комуналне услуге”, „Водовод и канализација” и Путеви су на седници општинске владе изразили очекивања да ће им локална самоуправа, која је и њихов оснивач, помоћи да тешку следећу пословну годину преброде. Комуналне услуге су затражиле веће радно ангажовање, Путеви су указали на чињеницу да је цена њихових услуга мања у односу на друга предузећа, а из Водовода и канализације је стигло упозорење да су у тешкоћи због пристиглих кредитних обавеза.

Јучерашњи састанак од првог човека општине је већ раније најављен, али о закључцима ових разговора за сада нема званичних оглашавања што је и разумљиво јер је у припреми Буџет општине Алексинац за 2023. годину. Незванично нашој редакцији је потврђено да ће о резултатима разговора и постигнутим договорима јавност бити обавештена у наредном периоду. Иначе, вест о овом догађају је објављена и на званичној Фејсбук страници општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =