“Komšijske dogodovištine” ponovo pred aleksinačkom publikom

Koje su sličnosti, a koje razlike u kulturi, mitologiji, muzici, folkloru i običajima između juga Srbije i Vidinske oblasti u Bugarskoj saznaće posetioci lutkarske predstave „Komšijske dogodovštine“ („Съседски закачки“ ) Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, koja je nastala kao rezultat saradnje i zajedničkog projekta sa aleksinačkom Organizacijom za turizam i sport.

Nakon premijere u Vidinu i Aleksincu, publika će ovu zanimljivu i edukativnu predstavu moći da vidi ponovo sutra od 16 časova i u petak od 12 časova u velikoj sali Doma kulture u Aleksincu.

Lutkarska predstava Komsijske dogodovstine 03

– Premijere su održane i u Vidinu i kod nas,a radilo se sa grupom dece koja su prošla neko testiranje o poznavanju istorije, pošto se predstava bazira na kulturno-istorijskim momentima našeg i njihovog kraja. Predstava je nastala pre tri godine, nakon godinu dana projekta koji smo imali sa susednim bugarskim programom u sklopu prekogranične saradnje. Državno lutkarsko pozorište iz Vidina je uradilo predstavu, a mi smo bili zaduženi za strategiju marketinga kao ciljni element u tom projektu – kaže za Radio Aleksinac direktorka Opštinske organizacije za turizam i sport Milena Maksimović.

Za sve zainteresovane građane ulaz na predstave je besplatan.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 10 =