Књига о Алексиначком ПИП-у на 50. Данима комедије у Јагодини

У галерији Културног центра у Јагодини, а у склопу пратећег програма Дана комедије, вечерас, 22. марта, биће представљена антологија драма „Других пет” у издању Фестивала првоизведених представа (ПИП) у Алексинцу, аутора др Миливоја Млађеновића.

Овим издањем Фестивал првоизведених представа наставио је праксу објављивања драмских дела награђених на овој позоришној смотри, а након издања „Првих пет“ 2017. године у којој су штампане победничке драме на фестивалу од 2012 – 2016. године, у књизи „Других пет” обухваћено је пет драмских текстова награђених у периоду 2017 – 2022. године. Читаоци могу у књизи наћи текстове „Хипноза једне младости” Душана Ковачевића, „Јами дистрикт” Миње Богавац, „Балава” Дуње Матић, „Флеке” Тијане Грумић и „Фине мртве дјевојке” Мате Матишића.

На промоцији ће од 19 сати о овом издању и Фестивалу ПИП у Алексинцу говорити приређивач издања Миливоје Млађеновић, позоришни редитељ Небојша Брадић, позоришни критичар Александар Милосављевић и уредник програма ЦКУ Алексинац Милош Паовић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =