Клуб новинара и ДАРС објавили локална медијска признања

Удружење грађана Центар за регионални развој „ДАРС” – Алексинац и Клуб новинара Алексинац организују Други „САМ” – Сајам алексиначких медија, који је ове године посвећен школским часописима, у среду 24. априла. Том приликом други пут ће бити додељена признања којима се подстиче професионални рад у медијима, као и допринос њиховом развоју и промовисању.

Награда „Алексиначко перо” припашће новинарки „Ал прес”-а и уредници „Ал новина” Јелени Јовановић за медијске написе о локалним историјским темама, док се Захвалнице за остварене резултате у новинарству додељују Јовани Станковић за објављивање медијских садржаја на специјализованим порталима о позоришним дешавањима на Фестивалу првоизведених представама ПИП, Новинарској секцији ученика Алексиначке гимназије „Hermes press”, за извештавање на сајту-блогу и фејсбук страници о догађајима са ПИП фестивала. Михајлу Илићу, фотографу аматеру, за допринос у извештавању са локалних спортских догађаја и Дијани Боројевић, за неговање културе говора на радију.

Фотографија са прошлогодишње доделе (Сајам алексиначких медија 2023. године)

Захвалница за допринос развоју локалног информисања за 2023. додељене су Ољи Денић, некадашњем сараднику листа „Новине сокобањске”, пи-ару Општине Сокобања, за допринос јачању локалних медија, Зорану Стевановићу, историчару из Алексинца, за медијску промоцију историјских локалних догађаја и Милану Јовановићу за медијско промовисање локалног спорта.

Жири који је одлучивао о признањима за 2023. годину је радио у саставу Нинослав Миљковић, дугогодишњи професионални новинар у неколико локалних, републичких и савезних гласила, Милан Влајић, члан Управног одбора УНС, дугогодишњи новинар у локалним медијима и Власта Н. Ценић, књижевник и новинар, прошлогодишњи добитник „Алексиначког пера”. У оквиру Другог „САМ” – Сајма алексиначких медија биће организовано стручно предавање професора др Зорана Јевтовића, са Департмана за комуникологију и новинарство при Филозофском факултету Ниш, као и представљање часописа основних школа са подручја наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 1 =